dimarts, 10 de desembre del 2013

Com tenir una bona digestió?

L’altre dia parlàvem de la importància de digerir bé els aliments. Però, què podem fer per millorar les nostres digestions?

Des d'aquest blog us aconsellem:
  • Mastegar bé. La digestió dels glúcids comença a la boca. La saliva ajuda a processar el pa, la pasta o l’arròs.
  • Tranquil·litat i bons aliments. Menjar hortalisses i fruita fresca us ajudarà a digerir. Especialment indicades la papaia i la pinya, habituals per tancar àpats nadalencs. Per contra, les presses i l’estrès poden provocar-vos més d’un mal de panxa.
  • Cuinar amb pocs greixos. Millor a la planxa que fregit o amb salses greixoses.
  • Molts àpats lleugers millor que pocs i abundants. Així reduïm l’esforç que demanem al nostre aparell digestiu.
  • Descansar després d’un àpat però no estirats. La postura horitzontal dificulta la digestió. És bo sopar d’hora, almenys tres hores abans de ficar-nos al llit.
Per últim, tot i que a alguns licors se'ls anomena digestius, beure alcohol no millora la digestió. L'efecte més evident de l'alcohol és el d'endarrerir la digestió, ja que el mateix alcohol també s'ha de metabolitzar i passa per davant d'altres aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada