dimarts, 3 de setembre del 2013

Som el que fotografiem? Els hipsters de l’Instagram.

Corrien els 70 quan un jove barceloní va anar a un poble remot de la Castella profunda a conèixer la família de la seva promesa. Imagineu-vos l’escena: germans, pares i avis s’asseuen a taula. És un dinar senzill però consistent, d’aquells que ve de gust quan hi ha gana, que és el cas. L’avi, patriarca de la família, diu:

-Comencemos.

El jove català fa un gest entusiasta d’aprovació i repeteix “comencemos” mentre la cullera fa un vol en picat cap al plat, recull uns suculents cigrons estofats i torna a alçar el vol cap a la boca. Però s’atura a escassos centímetres, en sentir la veu de l’avi, que enganxa les paraules en una lletania.

-Damos-gracias-a-Dios-por-estos-alimentos...

El jove català es queda glaçat, amb la cullera a tocar dels llavis, mentre la benedicció s’allarga durant cinc minuts més.

Més de tres dècades més tard aquesta escena sembla obsoleta per a alguns. Per a d’altres, en canvi, si teniu amics hipsters, segur que heu viscut situacions semblants. Aneu al restaurant modern de torn, us porten el primer plat i, mentre saliveu, el vostre amic insisteix en prendre diverses instantànies de cada plat.

La diferència amb l’avi patriarca és que els hipsters també “beneiran” el segon plat i les postres.

Donem gràcies a Instagram per aquests aliments que compartirem amb la resta d'usuaris. Beneeix-los amb molts likes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada