dijous, 29 d’agost del 2013

Com triar bons melons?

Triar fruita és tot un món. Perquè quan anem al mercat podem utilitzar la vista, el tacte, l’olfacte i fins i tot la oïda però normalment no la podem tastar.

En algunes fruites, la percepció encara està més restringida perquè en veiem la part de fora però no la que es menja. El cas del meló és probablement el més paradigmàtic, ja que fins i tot té frases fetes a la cultura popular que fan referència a la incògnita de si sortirà bo o dolent. Per exemple:

És un meló per obrir.

Avui donem uns consells bàsics per triar bons melons.

File:Melon santa.jpg
Ens centrem en la varietat de meló verd, que és el més consumit al nostre país.


  • Ha de ser dens. Entre dos de la mateixa mida, agafeu el que pesi més. Que soni ple quan li donis un cop.
  • La pell ha de ser una mica rasposa.
  • El fons de la pell ha de ser groc.
  • Comprar-los quan en sigui temporada. Els millors són del juliol i l’agost.
  • Que tinguin les puntes arrodonides, no punxegudes.


I vosaltres, teniu altres trucs per triar melons?

3 comentaris:

  1. Que quan els facis un cop, soni ple, dens que dius tu.

    ResponElimina
  2. Tot el que dius i amés amés...que tingui les puntes arrodonides i no punxegudes... i no ho dic de broma.

    ResponElimina
  3. Gràcies, Helena i Carme. Afegeixo el que heu dit als consells.

    ResponElimina