La patata és originària dels Andes. Els primers exploradors
espanyols la van portar a Europa. En un principi se la considerava un aliment
perniciós i es donava a animals i indigents. Però al segle XVIII AugustinParmentier va estudiar el producte i en va ensalçar les virtuts.
A partir de llavors, la patata es va utilitzar massivament,
revolucionant l’agricultura europea. La part positiva és que va ajudar a
augmentar la quantitat d’aliment disponible, va davallar la fam i la població
va augmentar.
El revers de la moneda fou la dependència de fertilitzants i
la introducció d’insecticides, necessaris per mantenir a ratlla l’escarbat de
la patata. Més tard, altres cultius també s’apuntarien a aquesta agricultura més
moderna i productiva.
Un altre fet negatiu fou la dependència de la patata per alimentar algunes zones del planeta. Per exemple, al segle XIX, un fong que afectava a la patata va matar de gana un milió d'irlandesos i va empènyer a emigrar a Amèrica a molts d'altres.
Un altre fet negatiu fou la dependència de la patata per alimentar algunes zones del planeta. Per exemple, al segle XIX, un fong que afectava a la patata va matar de gana un milió d'irlandesos i va empènyer a emigrar a Amèrica a molts d'altres.
Si voleu saber més sobre la història de la patata, us
recomanem aquest article de Directo al Paladar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada