dimarts, 20 d’agost del 2013

Som el que mengem? (2)

Em sorprendria molt que no haguéssiu sentit mai aquesta expressió (entre altres coses perquè ja ha sortit en aquest blog). De fet, es fa servir tan sovint que costa concretar què significa.

Una interpretació literal ens porta a la idea que els àtoms que formen el nostre cos abans formaven part dels aliments que hem consumit. A través de l’alimentació, estem renovant constantment les peces que ens constitueixen.

Cal evitar dur massa enllà aquesta interpretació literal. És obvi que un ocell que mengi cucs no es converteix en un cuc. No obstant això, sabem que la dieta pot definir la forma i el bon funcionament del cos. Si no donem al nostre cos aliments que continguin les peces que necessita, podem patir greus desordres i malalties. Per manca de vitamines (escorbut), per excés de greixos (malalties coronàries) o de sucres (diabetis),...

Per tant, un dels objectius més importants a tenir en compte quan mengem és que aquestes peces de recanvi que incorporem siguin les que necessitàvem i que estiguin en bon estat.

Caure dins de la marmita de la poció màgica va proporcionar a l'Obèlix una força sobrehumana. El concepte de la poció funciona en aquest còmic perquè els humans hem assumit que som el que mengem. Imatge trobada aquí.

4 comentaris:

  1. Conec alguna persona amb una cara que delata d'alguna manera que li encanta de menjar embotits. Això també passa amb l'acné juvenil, els embotits i la xocolata hi ajuden. La cara és l'espill de l'ànima i de la panxa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es veu que hi ha qui canvia de color a causa de la dieta. Els passa als flamencs, que presenten coloració rosada si mengen un tipus de marisc. I fins i tot als humans, per exemple si mengen moltes pastanagues.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Sí, hi ha ciències que despisten amb el nom que els han posat.

      Elimina