Els melons Yubari són probablement la fruita més cara del món. Cada maig, a Hokkaido, se celebra una subasta amb els primers melons de la temporada, que sovint assoleixen preus superiors a 1 milió de iens (uns 5000 euros).
Jo el primer que penso és que s’ha d’estar ben boig per pagar 5000 euros per 3 quilos de meló. Però el segon pensament que em ve al cap és: quin gust deu tenir un meló tan car?
Pel que diuen, aquest meló té un gust dolç i una mica picant, amb una polpa molt fina de color taronja intens.
Aquests melons són un regal habitual entre els japonesos, especialment en l’àmbit laboral. Per agrair favors o com a mostra de respecte, es poden regalar a caps o a clients importants.
Si bé els japonesos adoren l’excel·lència i saben valorar la qualitat extrema, també senten gran passió pels diners. Així que no és estrany que molts d’ells, quan reben un meló Yubari com a regal, en comptes de menjar-se’l, el regalin ells també a un client important o un cap.
D’aquesta manera, els melons Yubari van passant de mà en mà, com si fossin pilotes de rugby.
Prefereixo una pintura, no pas un meló, posats a subastar!
ResponEliminaJo, si no tinc molta gana, potser també. :)
EliminaCreus que aquests melons es podrien arribar a considerar art?
Una pijada sí que ho són, art no.
ResponElimina