L’altre dia parlàvem de la importància de digerir bé els aliments. Però, què podem fer per millorar les nostres digestions?
Des d'aquest blog us aconsellem:
- Mastegar bé. La digestió dels glúcids comença a la boca. La saliva ajuda a processar el pa, la pasta o l’arròs.
- Tranquil·litat i bons aliments. Menjar hortalisses i fruita fresca us ajudarà a digerir. Especialment indicades la papaia i la pinya, habituals per tancar àpats nadalencs. Per contra, les presses i l’estrès poden provocar-vos més d’un mal de panxa.
- Cuinar amb pocs greixos. Millor a la planxa que fregit o amb salses greixoses.
- Molts àpats lleugers millor que pocs i abundants. Així reduïm l’esforç que demanem al nostre aparell digestiu.
- Descansar després d’un àpat però no estirats. La postura horitzontal dificulta la digestió. És bo sopar d’hora, almenys tres hores abans de ficar-nos al llit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada