dimarts, 3 de desembre del 2013

Bon profit!

Existeixen diversos rituals per als instants previs a un àpat. L’altre dia ja vam parlar dels qui beneïen la taula o la fotografiaven per a l’Instagram. Però una alternativa tradicional i laica a aquests dos hàbits és desitjar a la resta de comensals “Bon profit!”.

És breu i quedes com una persona educada però no tothom és entusiasta d’aquesta fórmula. Hi ha qui, quan li desitgen bon profit pensa en el quilo i mig de greix que atresora a banda i banda dels abdominals i respon "gràcies" amb la boca petita. Perquè li agradaria que el menjar passés una mica de llarg a través del seu tub digestiu; no caldria aprofitar-lo tot tan bé.

Però no és un desig assenyat. Una bona digestió dels aliments és molt important per a la nostra salut. Quan la digestió és deficient, els nutrients no es processen correctament i el nostre cos rep material en mal estat per al seu funcionament. Es poden crear alguns compostos una mica tòxics i això acaba significant un major desgast de fetge, ronyons, còlon o sistema immunitari.

Per tot això, quan us desitgin “bon profit”, el millor és somriure sense reserves i dir “gràcies!”.

Ser educat no costa gaire diners però cal treballar-hi des de ben petit. Foto.


La setmana vinent us explicarem uns consells per millorar la digestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada